JUNIOR MJUKVARUUTVECKLARE MED HÅRDVARUKOLL - INBYGGDA SYSTEM

Jobba med utveckling inom inbyggda system kan man göra på många sätt, men att bli en i teamet på Wematter, som funnits representerade på 33-listan över Sveriges hetaste startups är något utöver det vanliga! Vi kan verkligen erbjuda dig tekniska utmaningar, för vi bygger ju någonting helt nytt, samt en gemenskap i ett skarpt team!

Wematter växer och letar nu efter ytterligare en utvecklare inom inbyggda system för att komplettera teamet! Ditt kommande arbete hos oss kommer att ha stor inverkan på hur företag utvecklar och tillverkar sina produkter i framtiden.

Vi är ett mindre företag med en transparent organisation där alla har möjlighet att påverka. För att göra din röst hörd behöver du inte vara en påstridig person, här finns det utrymme för alla typer av personligheter och vi tycker det är viktigt att låta alla som vill få komma med inputs kring både vår produkt, organisationen och den resa vi tillsammans gör.

OM FÖRETAGET
På Wematter tror vi på att vår 3D-skrivare är första steget till den nya industrin där lokal produktion är vägen till en hållbar framtid. Det gör att vi bygger en 3D-skrivare för människor i framtidens industri, som är moln-, laser- och fiberarmerad för att bygga produkter med hög hållfasthet och unika egenskaper. Det viktigaste för oss är att bygga ett hållbart företag som kommer minska resursåtgången på planeten och göra det med respekt för individen, samtidigt som vi möjliggör att kunna tillverka vad som helst framför dina ögon!

På Wematter är kulturen viktig och därför behöver du känna igen dig i det vi står för. Vi är pionjärer som bryter ny mark, både för individen och kunden, och vi som jobbar på Wematter är alla individuellt viktiga banbrytare.

Hållbarhet är en kärnfråga för både ett långsiktigt företag och medarbetare, och det visar vi genom respekt; för naturen, för individen och för varandra.

Våra arbetstider är flexibla och fria, eftersom vi vill ha harmoni och balans mellan arbete och fritid, och det innebär att alla har stort eget ansvar för sitt arbete. När du jobbar på Wematter är det viktigt att du kan leva utanför jobbet men att du också kan och vill ha kul med oss.

Hos oss kan du känna dig trygg med dig själv genom att vi visar varandra respekt och det visar vi även mot kunder, leverantörer och medmänniskor.

Linköping
Heltid
Rekrytering, 1 plats
IT
2017-05-15
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

dina arbetsuppgifter

I rollen som mjukvaruutvecklare inom inbyggda system kommer du att arbeta med själva hjärtat i Wematters maskiner. Det innebär att du har ansvar för att vidareutveckla mjukvaran samt delvis hårdvaran i Wematters inbyggda system. Rollen innefattar arbete med hårdvarunära programmering men även stödprogramvara. Idag kör vi en plattform som baserar sig både på Analog Devices DSP och en Linuxbaserad dator, men planerar att migrera till en ARM Cortex-M7-baserad plattform för de realtidskritiska delarna.

Du jobbar i team men även självständigt inom ditt område och har stor frihet att prova nya tekniker i en mängd olika miljöer. Som mjukvaruutvecklare kommer du att jobba väldigt nära våra elektronikkonstruktörer, materialfysiker, GUI-utvecklare samt mekanikkonstruktörer.

Du kommer att arbeta med och utvecklas inom:
• Programmering i C
• Algoritmutveckling av framförallt regleralgoritmer
• Mjukvaruintegration och systemverifiering
• Felsökning av både mjuk- och hårdvara

Din passion för inbyggda system, hårdvarunära programmering och mekatronik kommer att vara en stor tillgång i tjänsten som mjukvaruutvecklare. På Wematter kommer vi att ge dig stort ansvar och möjlighet att påverka din egen och företagets utveckling.

din profil

På Wematter värdesätter vi faktisk kunskap. Vi är medvetna om att erfarenhet och kompetens inte behöver gå hand i hand. För oss är det självklart att du kan vara en skicklig och kompetent medarbetare utan att vara senior i branschen.

För tjänsten ser vi gärna att du har:
• Relevant utbildning (Teknisk fysik, Datateknik, Elektronikdesign eller liknande)
• Goda kunskaper i C och erfarenhet av inbyggda system
• Praktisk erfarenhet av elektronikutveckling, lödning och mönsterkort
• Förmågan att kunna jobba iterativt och målfokuserat

Vi ser det som ett stort plus om du har erfarenhet av något av följande:
• Elektronikutveckling
• C++
• VisualDSP++
• ARM Cortex-M3, M4 eller M7

Wematter kommer att ge dig stort ansvar och möjlighet att påverka din egen och företagets utveckling. Din förmåga att vara flexibel och det faktum att du trivs i en expansiv och föränderlig miljö gör att du passar väl in i hur vi arbetar på Wematter. Vi sticker inte under stolen med att vi är drivna, vi siktar högt och tar gärna initiativ. Allra viktigast är ändå vår gemensamma nyfikenhet, vår vilja att lära och vår strävan efter att utvecklas som individer och som team.

ansökningsförfarande

I denna rekrytering samarbetar Wematter med Skill.

Ansök idag!

Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att söka. Logga in eller registrera ditt CV på www.skill.se

Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult på Skill, Elise Karlborg, 013-473 20 64 alt elise.karlborg@skill.se

Tillsvidareanställning på Wematter, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

om oss

Skill och Industrikompetens jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering och Bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.

ANSÖK TILL JOBBET