Maskiningenjör till Siemens sökes!

Till Siemens Industrial Turbomachinery AB i Finspång rekryterar vi nu en Maskiningenjör med projektledaregenskaper. Är du drivande, har lätt för att ta initiativ och vågar tänka i nya banor? Vill du arbeta i leveransprojekt inom turbinverksamheten med många interna och externa kontakter? Då är det dig vi söker!

Finspång
Heltid
Rekrytering, 2 platser
Teknik
2017-07-26
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

om företaget

Siemens Industrial Turbomachinery AB (SIT AB) utvecklar och tillverkar världsledande gasturbiner och ångturbiner för en global marknad. Företaget levererar även kompletta turbinbaserade kraftanläggningar för långsiktigt hållbar och kostnadseffektiv produktion av elektricitet, ånga och värme. Turbinerna säljs även som drivkällor för kompressorer och pumpar, främst inom olje- och gasindustrin. En omfattande serviceorganisation täcker alla levererade produkter och anläggningssystem. På SIT arbetar 2 800 personer, merparten i Finspång och ca 120 i Trollhättan. Företaget omsätter ca 10 miljarder kronor om året.

dina arbetsuppgifter

I den här rollen jobbar du i leveransprojekt med samtliga turbinmodeller som levereras från Finspång. Du kommer att i orderprojekt ansvara för projektanpassningar, att konstruktion sker enligt givna lokala normer och kundkrav samt delta i upphandlingen av system. Du har totalt tekniskt ansvar samt ansvar för att hålla budget från orderstart till dess att gasturbinen är levererad. I rollen har du täta kontakter med underleverantörer, projektledare, inköpare, andra mekanik- och elkonstruktörer samt med våra montörer och driftsättare. Utöver detta ansvarar du för att nya idéer och lösningar återförs till utvecklingsavdelningen som vi har ett nära samarbete med.

Rollen är i hög grad självständig och täcker ett brett teknikområde, från mekanik till angränsande el-, kontroll och processfrågor om nya arbetsrutiner. Detta kräver både initiativförmåga och servicekänsla!

I tjänsten förekommer även följande arbetsuppgifter:

- Lösa driftproblem och felrapporter
- Bistå försäljningsavdelningen med tekniskt och kostnadsunderlag
- Genomföra tekniska utredningar och beräkningar
- Delta i utvecklingsprojekt för befintliga och nya produkter
- Kostnadsreducera produkter genom nya tekniklösningar
- Att på distans leda projektarbete hos vår samarbetspartner i Indien - Resor till både leverantörer och kunder världen över är vanligt förekommande

Att arbeta som Maskiningenjör här är spännande och utvecklande - det finns en stor vidd på de uppdrag man kan arbeta med vid sidan av ovan nämnda områden om man visar sitt intresse.

din profil

För tjänsten krävs det att du är högskoleingenjör eller har motsvarande erfarenhet. Som person ser vi att du är drivande, har lätt för att ta initiativ och vågar tänka i nya banor. Du har en mycket god samarbetsförmåga, du är strukturerad och kan prioritera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. I den här rollen kommer du ha ett stort nätverk omkring dig, både internt som externt vilket gör att du behöver kunna uttrycka dig på såväl svenska som engelska i både tal och skrift.

ansökningsförfarande

Rekryteringen sker via Industrikompetens & Skill. Urvalet kommer att ske löpande så sök tjänsten redan idag via Industrikompetens hemsida www.industrikompetens.se. Vid eventuella frågor eller funderingar, kontakta ansvarig rekryterare Petra Pyk, petra.pyk@industrikompetens.se, 013-32 94 02

Välkommen med din ansökan!

om oss

Industrikompetens & Skill är ett bemannings- och rekryteringsföretag med en växande nationell närvaro. Våra ägare, som är 18 industriföretag, tre kommuner och ett regionförbund, vill att vi arbetar med att säkerställa att industrin får kompetensförsörjning av högsta kvalitet. En viktig del i detta är att hjälpa våra kunder att rekrytera rätt kompetens till sitt företag.

I vårt uppdrag ligger också att vara engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungera som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk. Industrikompetens & Skill har idag kontor i Linköping, Norrköping, Motala, Jönköping, Stockholm, Göteborg, Malmö och Karlskrona. Dessa kontor bemannas av sammanlagt ett 50-tal personer. Över 700 konsulter är uthyrda till våra kunder och vi gör flera hundra rekryteringar direkt till kund under ett år.

ANSÖK TILL JOBBET