LÖSNINGSARKITEKT/TEAMLEDARE IT INFRASTRUKTUR

För att trivas som lösningsarkitekt på Saab ska några av nedan punkter överensstämma med dig:

• Djupa kunskaper inom IT-infrastruktur
• Erfarenhet av att bygga komplexa IT-miljöer
• Triggas av tekniska utmaningar
• Ha förmågan att självständigt driva det tekniska arbetet framåt
• Erfarenhet av projektledning/ambitionen att gå mot en projektledande roll

Saab är världsledande inom sin bransch och utvecklar högteknologiska flygande farkoster för stora delar av världen. Man jobbar i en högt granskad bransch där kraven på säkerhet är enorma.

Saab ska nu rekrytera ett helt team inom infrastruktur!

Ansök idag!

OM FÖRETAGET
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Saab har 14 700 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är Saab ledande inom många områden och en femtedel av intäkterna går till forskning och utveckling.

Group ICT är en del av Saab koncernen och ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings- och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, storage, nät, klienter mm.

Vi ansvarar även för driften av datorhallar med kringutrustning samt tillhandahåller systemutvecklingsstöd och programanpassning.

I vår verksamhet ingår teknikbevakning på områden som operativsystem, databaser, virtualisering, säkerhet och nätverk. Vi är även kravställare mot underleverantörer och övrig IT miljö inom koncernen.Verksamheten präglas av systematiskt datasäkerhetsarbete samt teknikbevakning inom angränsande verksamhetsområden.

Linköping
Heltid
Rekrytering, 1 plats
IT
2017-07-05
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

dina arbetsuppgifter

Som lösningsarkitekt/teamledare kommer du att bli en del av Group ICT. Du kommer att delta och ansvara för projekt för utformning av systemlösningar inom IT-infrastruktur. Utformning av analyser kopplade till framtida och existerande IT-arkitektur, ta fram nya tekniska lösningar samt vidta förbättringsåtgärder blir även en del av ditt arbetsområde.

Du får en roll som kombinerar frihet, kreativitet samt tekniska utmaningar. Du arbetar i utmanande processer och kommer själv att planera och strukturera ditt arbete.

Vi ser gärna att du även har viljan och drivet att ansvara för och leda ett team inom området men det är inte ett krav.

Resor inom och utom Sverige förekommer.

din profil

Du har erfarenhet av att bygga och gärna leda utveckling av komplexa IT-miljöer med dess ingående komponenter. Kanske har du en bakgrund som systemadministratör, utvecklare, IT-tekniker, IT-projektledare eller liknande. Kunskap om ITIL efterfrågas.

Vi ser att du behöver vara drivande, analytisk och noggrann. Då du har en samordnande roll har du många kontaktytor både internt och externt, varför det är viktigt att du är serviceminded samt kommunikativ. Arbetet förutsätter god dokumentationsförmåga.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Erfarenhet av SOA lösningar och modelleringsverktyg som Enterprise Architecht är meriterande. Detsamma gäller erfarenhet av projektledning.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess, varför svenskt medborgarskap är ett krav.

ansökningsförfarande

I denna rekrytering samarbetar Saab med Industrikompetens/Skill.

Du måste söka denna tjänst via Saabs egna system, saabgroup.com, och klicka dig vidare på "Career"
(http://saabgroup.com/sv/career/job-opportunities/losningsarkitektteamledare-it-infrastruktur/)

Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att söka.

Vid frågor kontakta gärna någon i rekryteringsteamet på Industrikompetens/Skill
• Elise Karlborg, 013-473 20 64 alt. elise.karlborg@skill.se
• Pontus Lundquist, 013-32 94 15 alt. pontus.lundquist@skill.se
• Ida Thidblom, 013-32 94 16 alt. ida.thidblom@skill.se

Tillsvidareanställning på Saab, heltid.

Tillträde enligt överenskommels

om oss

Industrikompetens och Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering och Bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.

ANSÖK TILL JOBBET