PRODUKTTEKNIKER – MASKINARE MED INTRESSE FÖR FRAMTIDENS FIBERTEKNOLOGI

För dig med utbildning inom maskinteknik eller liknande erbjuder Rala en tekniskt spännande roll på ett företag med utlandsexpansion i sikte. På Rala får du chansen att bli teknisk och praktisk expert i en kundnära roll, där du får utrymme för att både glänsa med din tekniska specialistkunskap likväl som att använda din sociala förmåga för att skapa teknisk förståelse både internt och externt.

Känner du igen du på följande beskrivning?

• Utbildning inom maskinteknik eller liknande
• Teknisk grund med ambitionen att bli expert
• Strävar efter internationella inslag i yrket
• Trivs med variation

Ansök idag!

Linköping
Heltid
Rekrytering, 1 plats
Teknik
2017-06-25
 
Dela jobbet
 
Dela jobbet

om företaget

Rala har varit en del av fiberteknologins framväxt i Sverige sedan 1988. Ralas fokus har sedan starten varit, och är fortfarande, den passiva infrastrukturen. Hos Rala finns ett komplett sortiment av högkvalitativt material för byggandet av fibernät och ett tjänsteutbud som stödjer nätägare och andra under vägen till ett robust framtidssäkert fibernät.

Branschen är på stark frammarsch och kommer troligtvis att fördubblas under åren fram till 2020. Rala siktar högt och har ambitioner att revolutionera projekten för utbyggnad av publik infrastruktur för telekommunikation. Både i Sverige och i andra länder.

dina arbetsuppgifter

Rala erbjuder dig en roll med variation och utmaningar, tekniska och praktiska likväl som interpersonella.

Det här är rollen för dig som vill ha möjligheten att utvecklas, bli en nyckelperson och en viktig del i Ralas fortsatta resa!

Rollen i korthet:

• Teknisk expert
• Arbete i projektform
• Nationella och internationella kontaktytor
• Nyckelperson i Ralas expansion

Som produkttekniker har du många kontaktytor, både interna och externa, på både nationell och internationell nivå. Tillsammans med säljare/kundansvarig deltar du i kundprojekt. Det här innebär att du blir den tekniska experten i projekten, det är du som förstår produkterna, vad som är möjligt att göra, vilka förutsättningar som kunden behöver uppfylla etc.

Du deltar vid tester och jobbar med att informera inom aktuella produktområden. Vidare blir du en del i att arbeta fram nya produkter, du deltar även som teknisk expert vid lanseringar och följer upp marknadens mottagande.

En viktig del i Ralas fortsatta expansion är att följa den tekniska utvecklingen hos Ralas leverantörer och konkurrenter, vilket är ytterligare ett område där vi ser att du kommer bli en värdefull resurs.

Som medlem i teknikrådet är du en nyckelperson där du delar med dig av din input till sälj- och kundansvariga. Även mässdeltagande och andra evenemang kommer bli aktuellt, exempelvis nationella och internationella applikationstekniska forum och konferenser.

Rala erbjuder dig en introduktion där du får möjlighet att fördjupa dig i Rala som företag och i Ralas produkter, allt för att ge dig så goda förutsättningar som möjligt. Rala vill satsa på dig! Gör du ett bra jobb och trivs i företaget finns stora möjligheter att göra karriär.

Placeringsort är Linköping men resor till Ralas övriga kontor är vanligt förekommande.

din profil

Vi ser gärna att du har en teknisk utbildning i grunden, exempelvis högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning, förslagsvis inom maskinteknik. Erfarenhet inom fiberteknologi eller förläggning av fibernät värderas men är inte ett krav. Kanske letar du efter ditt första jobb eller så har du ett par års arbetslivserfarenhet.

För att trivas i rollen behöver du ha en teknisk grundförståelse på en nivå som bidrar till att du kan tillgodogöra dig teknisk information. Dels för att rent praktiskt kunna demonstrera och visa Ralas produkter för kunder och leverantörer. Dels för att kunna anpassa informationen och kommunicera till interna och externa parter utifrån den tekniska nivå som passar mottagaren.

Goda kunskaper i tal och skrift på både svenska och engelska är ett krav. Tyskakunskaper är meriterande.

Vana att hantera Office och gärna något affärssystem är värdefullt.

Som person behöver du vara strukturerad med ett sinne för ordning. Vi ser det som värdefullt att du är tydlig i din kommunikation, är lyhörd med förmågan att sätta dig in i andras verksamheter. Vidare önskar vi att du är kreativ, att du vågar lyfta dina idéer men samtidigt har en känsla för att välja dina tillfällen.

Då resor förekommer är B-körkort ett krav.

ansökningsförfarande

I denna rekrytering samarbetar Rala med Skill/Industrikompetens.

Ansök idag!

Urvalsarbetet kommer till största del att påbörjas under mitten av augusti men vänta inte med att söka.

Logga in eller registrera ditt CV på www.skill.se

Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult på Skill/Industrikompetens, Elise Karlborg, 013-473 20 64 alt elise.karlborg@skill.se

Tillsvidareanställning på Rala.

Tillträde enligt överenskommelse.

om oss

Industrikompetens och Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering och Bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.

ANSÖK TILL JOBBET