”Om man tar små steg men ofta kommer man orka gå väldigt långt”.

Hur får man det där drömjobbet? Vilken bakgrund har de som vi rekryterar på Skill? Läs mer om Johan Nyhlén som jobbar som Operations Manager på Aptean.

Johan Nyhlén är civilekonomen som kanske hade varit stridspilot om han följt sina barndomsdrömmar. Flyget finns ändå med i hans karriärsresa och vägen till tjänsten på Aptean har varit ”turbulent” men genomgående är att olika människor på vägen har gjort det möjligt för Johan att utvecklas och lyckas med det han har åtagit sig.

Johan mindreEfter att ha läst samhällsvetenskaplig linje på gymnasiet ville Johan göra någonting rejält under militärtjänstgöringen och sökte till tolkskolan. Dock fick han aldrig den chansen på grund av ett sänkt betyg i tyska sista terminen utan fick istället en placering inom luftvärnet. Strax innan det var dags att rycka in gick Johans pappa hastigt bort och Johan skrev till försvarsmakten och bad om att få sin militärtjänstgöring uppskjuten några månader. Som svar fick han då att han på grund av ”psykisk instabilitet” istället blev placerad i utbildningsreserven – som chef! Trots det minst sagt motsägelsefulla svarsbrevet insåg Johan att just chefsrollen kanske vore något för honom.

1996 började Johan arbeta på Office som efter en tid bytte namn till IMS DATA. Efter tre år på företaget, i olika roller, kom VD:n Anders Redin med ett avtal för fyra års tjänstledighet för studier och sa till Johan att det började bli dags för honom att utbilda sig. Sagt och gjort, efter en tids funderingar kring var han skulle börja studera föll valet på Linköping där han efter fyra års studier kunde titulera sig civilekonom.

“När jag har ett halvårs studier kvar får jag ett samtal från Anders Redin som vill ses och prata. Han undrade om jag skulle kunna tänka mig att bli VD för Linköpings resebyrå, vilket var Resias största franchisekontor. Först trodde jag att det var ett skämt men förstod snart att han menade allvar”.

Johan tackade ja till tjänsten och tillträdde en månad innan han tog sin examen. Detta uppmärksammandes bland annat i Veckans Affärer som listade Johan som Sveriges yngsta VD i ett bolag med en omsättning på över 100 Mkr. På det affärsmässiga planet lyckades Johan vända bolaget från förlust till att nå ett av sina bästa resultat någonsin men på det privata var det tvärtom. Efter en skilsmässa och med känslan av att “det är bäst att sluta när man är på topp” bestämde sig Johan för att det var dags för en ny utmaning och blev rekryterad som konsult och projektledare till Zipper by Semcon i Göteborg. Efter en dags anställning träffade Johan den potentiella kunden SKF och kom sedan att stanna där som konsult på heltid under tre år. Till en början kände han sig ovan i den rollen men den lärde honom väldigt mycket som han sedan dess har haft stor nytta av.

“Att vara konsult innebär att våga vara rådgivare och förstå att det arbete man utför tillför kundvärde. Det är också viktigt att våga ställa krav i den egna organisationen och på företaget där man är konsult. En bra konsult förser sig ofta med egna uppdrag och ser varje möte som en chans till ny eller utökad affär för sig själv och sina kollegor./../ En viktig lärdom som jag fått är att inte fastna i sina kundrelationer eller i sin anställning. Det är viktigt att alltid kunna ersätta sig själv för att kunna utvecklas”.

Efter några år i Göteborg började Johan längta hem till Linköping och en långfredag träffade han så sin blivande fru och mamman till sina barn. Den dåvarande VD:n och ägaren till Linköpings resebyrå, Eva Gavatin, fick nys om att Johan var på väg tillbaka till stan och erbjöd honom en tjänst som försäljnings- och marknadschef samt vice VD vilket han tackade ja till. I samband med att franchisekontraktet med Resia avbröts under sommaren 2014 började Johan att leta efter något nytt och kom då i kontakt med Skill angående en tjänst som Operations Manager på Aptean, ett amerikanskt affärssystembolag som bland annat utvecklar order- och lagersystem för stora, ofta internationella, koncerner. Bland deras svenska kunder finns företag som Schenker, Apotek Hjärtat och Ahlsell.

Tjänsten som Johan sökte gick först till en annan kandidat men han fick istället ett erbjudande om en tjänst som strategisk projektledare som han tackade ja till. Efter en kort tid fick Johan även erbjudandet om tjänsten som Operations Manager vilket han idag kombinerar med sin roll som strategisk projektledare. Vart resan tar vägen framöver återstår att se men om man tar Johan på orden är det inte viktigt att det går fort utan att man istället mår bra.

”Jag har aldrig haft en tydlig bild av min egen karriär utan jag litar på att jag kommer fortsätta med respektive utmaning och utvecklas så länge som jag tillför värde – både för mig själv och andra../../ Jag har hört talas om ett kinesiska talesättet som säger att om man tar små steg men ofta kommer man orka gå väldigt långt.”

Text: Hanna Ekelund